Egészségprogram

Ezen az oldalon található  a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1083 azonosítószámú„ Tegyél többet az egészségedért! - programsorozat Alsóújlakon című projekt megvalósításával kapcsolatos információk.

A TEGYÉL TÖBBET AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! – PROGRAMSOROZAT ALSÓÚJLAKON PROJEKT BEMUTATÓJA ITT ELÉRHETŐ:

A projet bemutatása Dátum 2014-03-22 Fájlméret 176.99 KB Letöltés 1445

A nyári kánikulában, kellemes napfürdőzés közben keveset gondolunk arra, hogy az éltető és jó közérzetünk szempontjából igen fontos napsugarak milyen veszélyeket rejtenek magukban. Szervezetünket az ultraibolya fénysugarak elsősorban a kültakarón keresztül érik, és évtizedeken keresztül összeadódó káros hatásuk is legelőször a bőrön hagy nyomot, létrehozva az öregedés előnytelen jeleiként a ráncokat, festékfoltokat és nem utolsó sorban jelentős szerepük van a bőrrák kialakulásában is.

 

 

Az éltető víz szerepe egészségünk megőrzésében

A víz éltető szerepe

Az élet forrása a víz. Nélküle nem létezne élet a Földön.
Az emberi test kb. 75 százaléka víz. De nem csak az embereknek szükséges a víz, hanem a növényeknek és az állatoknak is
.

Biológiai jelentősége óriási, a földi élet elképzelhetetlen nélküle, a sejt- és testnedvek legnagyobb részét víz alkotja.

Biciklitúra a JelibeKÉT KERÉKEN A HEGYHÁTON

     Kerékpár és gyalogtúratúra

a Jeli Arborétumba!

Kedves Alsóújlakiak!

Az Egészségprogram részeként május 24-én szombaton kerékpártúrát szervezünk a Jelibe.

Minden részt vevő ingyenes belépőt kap az Arborétumba. Délben minden túrázó a vendégünk egy ebédre.

MedvehagymaMedvehagyma

Allium ursinum L.

Népies neve: sásihagyma

"Jó étvágyfokozó"

Fogszuvasodás, ínygyulladás, fogápolás...

 

Fogápolás

 

Ne csak a fájdalom jelentkezésekor forduljunk fogorvoshoz, hanem rendszeresen, félévente ellenőriztessük a fogaink állapotát. Az időben felfedezett problémák ellen sokat tehet a szakember.

A fogkő és következményei

 

Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny idővel visszahúzódik, elsorvad. Mi történik, ha nem kezeltetjük?

Szerencsés az a felnőtt, akinek még sosem fájt a foga, de erre a magyaroknak nincs túl sok esélye, hiszen egy megdöbbentő statisztika szerint, évente, átlagosan egy fogkefét és két tubus fogkrémet használunk el! Így nem csoda, ha előbb-utóbb elromlik és fájni kezd a fog. A fájdalom lehetséges okairól dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogszakorvosa beszélt:

Szeretettel meghívjuk Önöket az alsóújlaki egészségklub következő rendezvényére

A 10 alkalomból álló egészségklub működése következő előadása tea kóstolóval egybekötött előadás lesz.. A programokon színes előadásokat hallhatnak szakértő előadóktól. Kérdéseiket feltehetik az előadók részére.