Alsóújkért Egyesület

Ádventi készülődés

Idén december 13-án várják a szervezők a lakosságot a Templomtérre a hagyományos ádventi rendezvényre.

Részletes program a képre kattintva elérhető.Document-page-001.jpg

Az első Arató és Kenyérünnep

Jó hangulatban telt az első Arató és kenyérünnep községünkben. Az Alsóújlakért Egyesület szervezte rendezvényt szép napos időben látogathatta a közönség. A programok délután kettőkor kezdődtek. Sajnos a kora délutáni órákban kevés látogató jött el. Az Alsóújlaki Kórus énekével kezdődött a műsor. Délután felléptek a Győrvári, az Egyervölgyi néptáncosok, az Alsóújlaki Kiskolások is. A Rábahídvégi népdalkör citera kíséretre szórakoztatta a közönséget.

Macedóniából érkezett tánccsoport nagy sikert aratott községünkben.

Közben zajlott a pálinkák értékelése is. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen sok jó minőségű nedűt neveztek be az év aratópálinjkája cím elnyerésére.

Este az országosan ismert okleveles vőfély a Jó LaciBetyár gondoskodott, hogy mindenki jól érezze magát. Után Arató bál volt a Biznisz Duó közreműködésével.

A rendezvényhez a nagysátrat pályázati támogatásból fedezték, de Alsóújlak Község Önkormányzata is hozzájárult 250.000.-Ft-al a programokhoz.

A programról készült képek ide kattintva, vagy a galériában megtekinthetők.

 

Gyereknap 2010

MGyereknap 2010ájus utolsó vasárnapján(a nemzetközi gyermeknapon )az alsóújlaki lurkókat a Kultúrháznál várták meglepetések. A kicsik kipróbálhatták a légvárat és gladiátor harcot is vívhattak a felfújható küzdőtéren. Az arcfestőnél egész délután kígyózó sor állt és a gyöngyfűzés közkedvelt foglalkozásnak bizonyult. Amíg az időjárás engedte a pónilovas kocsikázás is nagy népszerűségnek örvendett. Az eső miatt a gyerek-szülő versenynek , már a kultúrház adott helyt. A kicsik nagy örömére bekötött szemmel etethették szüleiket joghurttal. A „Kincskereső kalózkaland „igazi kihívást jelentett a gyerekeknek. Karddal és kalózkendővel indultak meghódítani a „világot”. Minden kalózcsapatnak kilenc országot (Magyarország, Spanyolország, Anglia, Olaszország, Horvátország, Franciaország, Görögország, Törökország, Finnország) kellett érinteni és ott teljesíteni a feladatokat. A játékos tanulás mellett a kis kalózok megkóstolhatták az adott ország nemzeti ételeit is. A kalózkaland végén a győztes csapat nyithatta ki a kincset rejtő ládát. A tombolasorsolás is nem várt izgalmakat hozott, hiszen három fődíjat is kisorsoltak a szervezők. A felajánlóknak köszönhetően egy torta ,két törpenyúl és egy négy hónapos bárány is gazdára talált. Délután fél hattól, igazi kis tehetségek foglalták el a színpadot. A „Kis Csillag születik” című verseny során közel húsz gyermek mutatta meg magát. Tánc,ének,vers,mondóka és rappelés is szerepelt a repertoárban. A háromtagú zsűri (Nagy Gábor, Nagy Zsófia, Varga Károly) végül Németh Balázst hozta ki győztesnek. Az időjárás ellenére a kicsik igazán vidáman és jókedvűen tölthették el a nekik szánt délutánt.

 

Koósné Köntés Vera

 

Fotók: Böröndi Friderika,Németh Tibor

Nyuszi Váró

Nyuszi VáróNyuszi – Váró

 

Nyuszi Váró

2010. április 3.-án a kultúrházban gyülekeztek az alsóújlaki gyermekek. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett „nyuszi-váró” délutánon színes programokkal várták a szervezők a kicsiket. A rendezvény „meseszínházzal” vette kezdetét, ahol a húsvéti nyuszi történetét láthatták a jelenlévők. A tojáskeresés, az arcfestés és a vetélkedők mellett nagy népszerűségnek örvendtek a kézműves foglalkozások is. Akik nagyszombat délutánján ellátogattak a rendezvényre, amellett, hogy ráhangolódtak a tavasz legszebb ünnepére, sok vidám percet is eltölthettek az alsóújlaki kultúrházban.