Menetrend változás - elutasítva!

Alsóújlak 2016.07.19.

 

Alsóújlak Község Képviselőtestülete hétfőn rendkívüli ülésen tárgyalta az autóbusz menetrend tervezett változtatásával kapcsolatos javaslatot.
Vasvári állampolgári kérés érkezett a szolgáltatóhoz, miszerint Rumból Vasvárra a napi tanítás befejezése után biztosítva  legyen a hazajutás a vasvári gyermekek számára a rumi iskolából.
 
Július 13. napján 11 fő által aláírt kérelem érkezett az önkormányzathoz, melyben nehezményezik többen a változást.
Leírták, hogy Alsóújlaki munkahelyükről a jövőben többen nehezen tudnak időben hazajutni, ha megszűnik a Szombathely irányú csatlakozás.
A fentiek miatt Alsóújlak Község Képviselőtestülete hétfőn napirendre tűzte az ügyet.
 
Az ülésen az alábbi döntés született:
A képviselőtestület a menetrend változási javaslatot elutasítja. Alsóújlakról a település beiskolázási körzete szerint kijelölt oktatási intézmények tekintetében biztosított a gyermekek utaztatása. A menetrend igazodik a Kardos László Általános Iskola tanítási rendjéhez.
Beiskolázási körzeten kívül eső oktatási intézmények tekintetében nincsen kötelezettsége és felelőssége.
A településen dolgozó vidékiek, az Alsóújlakról ingázók, számára biztosítani kell a megfelelő tömegközlekedést.
Ennek megfelelően a tervezett menetrendváltozással nem ért egyet, javasolja a jelenlegi menetrend megtartását 2016. szeptember 01. napját követően is.
 
 
Korábbi cikkünk szövege:2016.07.11.
 
Tisztelt látogatók:
Ez úton tájékoztatjuk az érintetetteket, hogy a Vasi Volán menetrend változást javasol az alábbiak szerint:
Lakossági megkeresés alapján, miszerint Rumból Vasvárra a napi tanítás befejezése után társaságunk biztosítsa a hazajutás lehetőségét, 2016. szeptember 1-től a következő menetrend-módosításokat kezdeményezzük:
 A Kám, aut. ford.-tól jelenleg  munkanapokon 15.20 órakor Vasvárra induló autóbuszjárat 12 perccel később  15.32 órakor indulna és Vasvár, aut. áll.-ra a jelenlegi 15.34 óra helyett 15.45 órakor érkezne.
A módosítással új eljutási lehetőség nyílna meg a Szombathelyről 14.35 órakor Rumba és Rumból 15.25 órakor Bérbaltavárra induló járatról kámi átszállással Alsóújlakra, viszont az eddigi csatlakozási lehetőség Vasváron a Szombathelyre 15.35 órakor induló autóbuszra megszűnne.
 Kérem amennyiben észrevétel van a változással kapcsolatosan, azt július 17. napjáig lehet jelezni az önkormányzat elérhetőségein. vagy a cikk végén hozzászólással.

Hozzászólások   

0 #1 NT 2016-07-16 06:47
Az ügyben július 18-án du. fél háromkor képviselőtestül eti ülés lesz.
Idézet

Szóljon hozzá!

Hozzászólásával Ön elfogadja a portál felhasználási feltételeit. Bárki hozzászólhat, de a hozzászólása csak regisztrált felhasználóknak jelenik meg automatikusan. Bejelentkezés nélküli hozzászólások csak az adminisztrátor jóváhagyása után jelennek meg.


Biztonsági kód
Frissítés