Önkormányzati Hírek

Tűzifa támogatás 2016

kep0379.jpg

Nagy az érdeklődés a tűzifa támogatásrsa. Idén 50 kérelem érkezett. E miatt a képviselőtestület az államtól kapott tűzifa mellé vásárolt további 8 köbméter fát. Az elosztásnál a jövedelmi viszonyok kerültek elsősorban figyelembe vételre. A törvény szerint előnyben részesítendő kérelmezők részére megállapított kérelmenként 2 űrméter tűzifa elosztása után, a maradék fa mennyiséget a többi kérelmező között jövedelmi viszonyaikra tekintettel osztottáék el. Az ünnepekre való tekintettel elutasításra senki nem került. 

Így részükre a sok kérelmező miatt fél és egy űrméter tűzifát állapított meg a képviselőtestület.

 

 

Menetrend változás - elutasítva!

Alsóújlak 2016.07.19.

 

Alsóújlak Község Képviselőtestülete hétfőn rendkívüli ülésen tárgyalta az autóbusz menetrend tervezett változtatásával kapcsolatos javaslatot.
Vasvári állampolgári kérés érkezett a szolgáltatóhoz, miszerint Rumból Vasvárra a napi tanítás befejezése után biztosítva  legyen a hazajutás a vasvári gyermekek számára a rumi iskolából.
 
Július 13. napján 11 fő által aláírt kérelem érkezett az önkormányzathoz, melyben nehezményezik többen a változást.
Leírták, hogy Alsóújlaki munkahelyükről a jövőben többen nehezen tudnak időben hazajutni, ha megszűnik a Szombathely irányú csatlakozás.
A fentiek miatt Alsóújlak Község Képviselőtestülete hétfőn napirendre tűzte az ügyet.
 
Az ülésen az alábbi döntés született:
A képviselőtestület a menetrend változási javaslatot elutasítja. Alsóújlakról a település beiskolázási körzete szerint kijelölt oktatási intézmények tekintetében biztosított a gyermekek utaztatása. A menetrend igazodik a Kardos László Általános Iskola tanítási rendjéhez.
Beiskolázási körzeten kívül eső oktatási intézmények tekintetében nincsen kötelezettsége és felelőssége.
A településen dolgozó vidékiek, az Alsóújlakról ingázók, számára biztosítani kell a megfelelő tömegközlekedést.
Ennek megfelelően a tervezett menetrendváltozással nem ért egyet, javasolja a jelenlegi menetrend megtartását 2016. szeptember 01. napját követően is.
 
 
Korábbi cikkünk szövege:2016.07.11.
 
Tisztelt látogatók:
Ez úton tájékoztatjuk az érintetetteket, hogy a Vasi Volán menetrend változást javasol az alábbiak szerint:
Lakossági megkeresés alapján, miszerint Rumból Vasvárra a napi tanítás befejezése után társaságunk biztosítsa a hazajutás lehetőségét, 2016. szeptember 1-től a következő menetrend-módosításokat kezdeményezzük:
 A Kám, aut. ford.-tól jelenleg  munkanapokon 15.20 órakor Vasvárra induló autóbuszjárat 12 perccel később  15.32 órakor indulna és Vasvár, aut. áll.-ra a jelenlegi 15.34 óra helyett 15.45 órakor érkezne.
A módosítással új eljutási lehetőség nyílna meg a Szombathelyről 14.35 órakor Rumba és Rumból 15.25 órakor Bérbaltavárra induló járatról kámi átszállással Alsóújlakra, viszont az eddigi csatlakozási lehetőség Vasváron a Szombathelyre 15.35 órakor induló autóbuszra megszűnne.
 Kérem amennyiben észrevétel van a változással kapcsolatosan, azt július 17. napjáig lehet jelezni az önkormányzat elérhetőségein. vagy a cikk végén hozzászólással.

Harangszentelés volt Alsóújlakon

38 évig nem szólt harang az új temetőben Mindenszentek napján.

Harangszentelés volt AlsóújlakonNem mindennapi esemény volt Alsóújlakon Mindenszentek napján. Az önkormányzat új haranglábat állíttatott a temetőben. Új vezérkeresztet is avattak.

A történet 2014. évre nyúlik vissza. Németh Tibor polgármester javaslatára a képviselőtestület tavaly nyáron döntött arról, hogy harangot készíttet az új temetőbe.

Idősek napja

 

Idősek napja

Idősek napjára várja a helyi önkormányzat a község szépkorú lakosságát. A rendezvény 2015. november 21-én szombaton délután három órakor kezdődik.

Megjöttek a játszótéri ezközök

Megjöttek a játszótéri ezközökMegérkeztek a régóta várt játszótéri eszközök. Alsóújlak Község Képviselőtestülete még a nyáron döntött arról, hogy játszóteret épít a kultúrház udvarán. A Góbé Sportszergyártó KFT a mai napon leszállította a 7 db-os készletet. 1 db 2 üléses hintaállvány biztonsági gyermek ülőkével, 1 db 2 üléses hintaállvány lap ülőkével, 1 db mászókás csúszdaállvány, 1 db 4 üléses libikóka, 1 db rugós elefánt, 1 db rugós csibe, és 1 db mókuskerék kerül a kultúr udvarába a gyermekek örömére. a telepítést az időjárástól függően a jövő héten megkezdik. A 2 db rugós játékot és a mókuskereket az Alsóújlakért Egyesület vásárolta a községnek. A többi eszközt az önkormányzat költségvetéséből biztosítja. A jákékok rendelkeznek a szükséges EU TÜV közterületi minősítési tanúsítvánnyal.  A téren még 2 db padot is telepítenek, jövőre pedig asztalok kerülnek kihelyezésre.  Az üzembehelyezés még az idén megtörténik. Pályázati lehetőség esetén folytatódik a program, új eszközökkel, sőt új helyszínnel is.

Megjöttek a játszótéri ezközök

Megjöttek a játszótéri ezközök

Megjöttek a játszótéri ezközök

Megjöttek a játszótéri ezközök

 

 

Alkategóriák