A képviselőtestület

Lakossági Fórum

M E G H Í V Ó

 

Alsóújlak Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

2017. november 30. csütörtökön 18.00 órakor

 

LAKOSSÁGI FÓRUMOT tart

melyre ezúton tisztelettel meghívom a község lakóit.

TÉMA: Településképi Arculati Kézikönyv előzetes véleményezése

A lakossági fórum helye: Alsóújlak Általános Iskola Könyvtári olvasóterem.

Alsóújlak Petőfi utca 13/a. 1. emelet

Helyi esélyegyenlőségi program

KHelyi esélyegyenlőségi programészül a település helyi esélyegyenlőségi programja. A képviselőtestület várhatóan június 30. napjáig fogadja el a programot. A 86 oldalas dokumentum elengedhetetlen feltétele lesz a jövőbeni pályázatokon való részvételnek. A program 5 témakörben tartalmaz helyzetelemzést, a mélyszegénységben élőkről, gyerekekről, nőkről, idősekről, fogyatékkal élőkről. Az 5 társadalmi csoport szolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű hozzáféréséhez 19 pontos intézkedési terv kerül előterjesztésre. Ezek között vannak nagyobb beruházást igénylő tervek is melyhez pályázati forrásokat keres az önkormányzat. A tervek között szerepel a kultúrház többfunkciós közösségi épületté történő átalakítása, a lőtér helyén közpark játszótérrel, biztonsági kamerarendszer kiépítése a faluban, egészséház a Dózsa u. 3. sz. épületből, falugondnoki rendszer bevezetése.  Ide várjuk a lakosság észrevételeit a tervvel kapcsolatban.

icon Helyi esélyegyenlőségi program előterjesztés (1.1 MB)

Döntött a képviselőtestület

Április elsejétől a Zala Depo KFT szállítja a hulladékot a településen.http://www.zegtv.hu/hir_kepek/6972_nagykep.jpg

A képviselőtestület március 18-i ülésén elbírálta a szilárd hulladék szállításra beérkezett ajánlatokat. A nyertes szolgáltató a Zala Depo KFT lett. A Zalaegerszegi cég áraival jóval a Müllex KFT alá ment. A lakossági szemétszállítás közel 40%-al lesz olcsóbb áprilsi 01-től. A két szogáltatási színvonalában az ajánlatok szerint nem volt számottevő eltérés, így elsősorban az ár döntött.

A szállítások gyakorisága nem változik, de lehet hogy hétfő helyett pénteken lesz a szállítási nap.

A szolgáltató váltással kapcsolatban a lakosságot szórólapokon és itt a honlapon is tájékoztatni fogjuk a változások részleteiről.

A képviselőtestület

 

Alsóújlak Község Képviselőtestülete létszáma a törvényi változások miatt 2010. október 03-től az eddigi 7 főről 4 főre csökkent.

 

 

 

A képviselőtestület tagjai 2014. októbertől

 

Németh Tiborpolgármester
 
Velladics László alpolgármester
Koósné Köntés Vera képviselő
Elekes Tamás képviselő
Varga Zoltán képviselő