Tájékoztató logopédia ügyben

Elindult az egyeztetés

Tájékoztató logopédia ügyben

 A logopédia szakszolgálattal történ előzetes egyezetés során sok információ pontosításra került, és az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Vasváron kialakításra került egy logopédiai foglalkozásra optimalizált központ, ahol a gyermekeket a logopédusok  modern nyugodt környezetben tudják hatákonyan fejleszteni. A települési intézményekben ilyen színvonalú infrastruktúrát nem lehet biztosítani. Ez az eslődleges indoka annak, hogy az ellátás bekerül Vasvárra.

A változás nem függ össze a logopédusok utaztatásainak a költségeivel, az kizárólag az ellátás hatákonyságának a javítása érdekében szükséges.

A szeptember 23-i cikkünkben a logopédusok utazási költségeről szóló utalások a pontatlan tájékoztatásból adódtak.

 A logopédiai ellátás ügyében kialakult helyzet tisztázása érdekében a Vackor Óvodában ma (csütörtök) egyeztetés lesz, melyre várják az érintett szülők részvételét is.

Az önkormányzat az egyezetés erdménytől függően (Vasváron, vagy Alsóújlakon lesz az elltás) segítséget kíván nyújtani a gyermekek szervezett biztonságos beszállításáról, melynek költségeit fedezi.

A kialakult helyzet véleményünk szerint elkerülhető lett volna, ha a településekkel időben egyeztetésre került volna sor, melynek  során megismerhették volna a szakma érveit, és az új központ előnyeit. A fejleményekről a napokban tájékoztatjuk a közvéleményt.

Alsóújlak Község Önkormányzata

Szóljon hozzá!

Hozzászólásával Ön elfogadja a portál felhasználási feltételeit. Bárki hozzászólhat, de a hozzászólása csak regisztrált felhasználóknak jelenik meg automatikusan. Bejelentkezés nélküli hozzászólások csak az adminisztrátor jóváhagyása után jelennek meg.


Biztonsági kód
Frissítés