Önkormányzat

Logopédia - Megoldva!

A mai napos sikerrel zárultak a tárgyalások. A logopédiai ellátás Alsóújlakon lesz az óvodában. Az óvodában a megfelelő feltételek biztosításra kerültek, melyet a szakszolgálat elfogadott. Nem kell a gyermekeknek Vasvárra járni sem busszal, sem autóval. Sőt a sajátos nevelési igényű gyermekek helyben történő ellátását is Alsóújlakon tudjuk megoldani.

 

Alsóújlak Község Önkormányzata

Szent Mihály napi meghívó

Szent Mihály napi meghívó

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a közszolgálati média országoa programsorozata keretében az Itthon vagy Magyarország szeretlek programsorozat. Alsóújlak is csatlakozott a rendezvényhez. Reméljük idén nem esik aznap az eső, így a szabadtéri programok is megvalósíthatók.

Fél ötkor kezdődik Alsóújlak egészségprogramjának a zárófóruma, ahova a programon részt vevő részére külön meghívót küldtünk, de természetesen a fórumra várjuk a község lakosságát.

A fórumon összefoglaljuk az elmúlt egy év eseményeit és vetítést láthatnak az előadásokról, a biciklitúráról, az úszás oktatásról, az egészségnapról, a bajnokságokról.

Fél hat előtt az iskolások verssel és énekléssel kedveskednek. Utána indul a kvízjáték. Kivetítőről jönnek a kérdések, melyre az iskoklás csapatoknak időre kell megadni a helyes választ.

Közben elindul a sütés. Virslit, kolbászt, szalonnát, szendviocset kínálunk a látogatóknak. Aki megszomjazik olthatja a szomját borral, üdítővel, vízzel. Aki tud bort, murcit , vagy mustot, az hozhat. Pogácsát, és más finomságokat is szívesen fogadunk. Abor lenne legfontosabb, mert abból van a legkevesebb!!

Fél nyolcra jönnek az íjászok! Mindenki kipróbálhatja az ügyességét.Este fél kilenckor meggyújtjuk a Szent Mihály napi tüzet.A tűz melegénél még mradunk egy kicsit, beszélgetni, és elfogyasztani a maradékot (ha marad).

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Ja, majd el felejtettük!!! Az étel, az üdítő, ásványvíz ingyenes!!!!! Köszönet az állami támogatásért!

 

Ez után az iskolások énekelnek és verset szavalnak.

A kultúrház nagytermében tartjuk idén az "Magyarország - Alsóújlak Szeretlek" című kvízjátékot.

Itt a kivetítőn látható kérdésekre kell a csapatoknak válaszolni időre. A kvíz több témát érint: Pl: Honfoglalás, Magyarország, Alsóújlak, Egészség, Mese stb.

A csapatokat elsősorban az általános iskolások alkotják. Nevezés a helyszínen.

Gyermeknap 2014

Gyermeknap 2014Idén két napos programmal készül a falu gyermeknapra.

Az első napon szombaton a kultúrház udvarán játékos vetélkedőket tartunk. ...

Tájékoztató logopédia ügyben

Elindult az egyeztetés

Tájékoztató logopédia ügyben

 A logopédia szakszolgálattal történ előzetes egyezetés során sok információ pontosításra került, és az alábbi tájékoztatást kaptuk:

Vasváron kialakításra került egy logopédiai foglalkozásra optimalizált központ, ahol a gyermekeket a logopédusok  modern nyugodt környezetben tudják hatákonyan fejleszteni. A települési intézményekben ilyen színvonalú infrastruktúrát nem lehet biztosítani. Ez az eslődleges indoka annak, hogy az ellátás bekerül Vasvárra.

A változás nem függ össze a logopédusok utaztatásainak a költségeivel, az kizárólag az ellátás hatákonyságának a javítása érdekében szükséges.

A szeptember 23-i cikkünkben a logopédusok utazási költségeről szóló utalások a pontatlan tájékoztatásból adódtak.

 A logopédiai ellátás ügyében kialakult helyzet tisztázása érdekében a Vackor Óvodában ma (csütörtök) egyeztetés lesz, melyre várják az érintett szülők részvételét is.

Az önkormányzat az egyezetés erdménytől függően (Vasváron, vagy Alsóújlakon lesz az elltás) segítséget kíván nyújtani a gyermekek szervezett biztonságos beszállításáról, melynek költségeit fedezi.

A kialakult helyzet véleményünk szerint elkerülhető lett volna, ha a településekkel időben egyeztetésre került volna sor, melynek  során megismerhették volna a szakma érveit, és az új központ előnyeit. A fejleményekről a napokban tájékoztatjuk a közvéleményt.

Alsóújlak Község Önkormányzata