A véradókat köszöntötték

A véradókat köszöntötték.

A véradókat köszöntöttékHelyi véradónapot tartottak április 15-én pénteken Alsóújlakon.

Az Polgármesteri Hivatal által szervezett rendezvényre meghívták a község régi és ma is aktív

vérdóit.

Németh Tibor polgármester köszöntőjét követően a helyi iskolások verssel köszöntötték a véradókat, majd a Megyei Vöröskereszt részéről Vinczéné Kenedli Csilla igazgató mondott ünnepi beszédet.

Az Ausztriából a községbe költözött Kutil Sieglinde, és a szintén helybeli Dr. Bulin Beatrix műsorában felcsendültek részletek Elvis Presley  dalaiból  és Kálmán Imre operettjeiből is.

Elismerő oklevelet vehettek át a többszörös véradók, aki közül Németh Ottó 77-szeres véradó emelkedik ki.

A polgármester beszédében kiemelte, hogy Alsóújlakon 1994. óta van rendszeresen évi 3 alkalommal véradás, amelynek a helyi Óvoda ad helyt. Az önkormányzat minden véradáskor sörrel és virslivel vendégeli meg a véradókat, mely hagyományt ezentúl is folytatnak.

Utoljára 1998-ban tartottak ünnepséget, és ígérte, hogy a következőre nem kell 13 évet várni.

Köszönetét fejezte ki a helyi véradó társadalom felé. Példamutató önzetlen segítségükért hálás lehet

Köszöntötte a véradás szervezésben segítőket. Kiemelte a Helyi óvoda dolgozóit. Elmondta hogy az önkormányzatnál dolgozó volt és jelenlegi kollégái segítsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a véradás hagyománnyá vált a községben, és ez az ünnepség létrejöhetett.

Vinczéné Kenedli Csilla, kiemelte, hogy azokon a településeken lehet sikeres a véradás szervezés, ahol az önkormányzatok vagy civil szervezetek tevékeny segítségére lehet  számítani.

Az ünnepség után vacsorával vendégelték meg a véradókat, majd ezt követően harmonika szó mellett késő estig ünnepeltek a részt vevők.

Szóljon hozzá!

Hozzászólásával Ön elfogadja a portál felhasználási feltételeit. Bárki hozzászólhat, de a hozzászólása csak regisztrált felhasználóknak jelenik meg automatikusan. Bejelentkezés nélküli hozzászólások csak az adminisztrátor jóváhagyása után jelennek meg.


Biztonsági kód
Frissítés